Je hoeft geen kunstenaar te zijn voor creatieve of kunstzinnige begeleiding. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen van nature creatief is.  Voor kinderen is dat nog heel vanzelfsprekend. Zij leven in beelden, plaatjes en voorstellingen. 

Kinderen leren de wereld kennen en begrijpen door middel van beelden en ze verwerken wat ze meemaken, door zich creatief te uiten.

Op school zijn de kennisvakken echter prioriteit, de creatieve vakken worden soms wel wat stiefmoederlijk behandeld en zo raak je het contact kwijt met die creativiteit. 

Mijn kind kan goed tekenen of kleien maar daar is het niks mee in het latere leven! Kennis is belangrijk! Werken moet je! Daar bereik je wat mee.’

Ik was het zelf ook helemaal verleerd. Aan het begin van mijn burn-out gaf een vriendin mij de raad om te beginnen schilderen om mijn hoofd leeg te maken, om rust te vinden. Mijn reactie was toen ‘Ik schilderen? Dat kan ik niet!’ Ik ben toch begonnen en een nieuwe wereld opende zich voor mij. Tijdens het schilderen was er inderdaad rust in mijn hoofd. Mijn zelfvertrouwen en mijn welbevinden kregen een boost; Ik creëerde! En ik werd er steeds beter in. Alle onverwerkte emoties kwamen op het doek of het papier te staan.

Als ik nu vertel over creatieve of kunstzinnige therapie hoor ik heel vaak ‘Dat kan ik niet!’. Maar creatief bezig zijn, is absoluut niet alleen voor kinderen. Als je iets maakt – of je nu een schilderij maakt, met je handen in de klei zit, een collage vorm geeft, – ben je scheppend bezig. 

Je maakt iets, in plaats van dat je iets verliest of dingen worden afgebroken. Door creatief bezig te zijn, ervaar je weer hoe het is om dingen te creëren, te scheppen, in plaats van dingen kwijt te raken. Je merkt dat je zelf invloed hebt op wat je vormgeeft: dat je invloed hebt op je leven.
 
Ik leerde mezelf steeds beter kennen. En omdat ik –wegens gebrek aan techniek- soms voor ‘problemen’ kwam te staan, leerde ik op een creatieve manier naar oplossingen zoeken. Ik begon deze manier ook toe te passen in het dagelijkse leven en ontdekte al snel dat als je op een creatieve manier in het leven staat je veel beter kan omgaan met problemen, tegenslagen en mensen. 
 
Ik hoor mensen regelmatig zeggen dat ze het helemaal niet kunnen; schilderen, tekenen, boetseren of op een andere manier creatief bezig zijn. Het wordt toch lelijk
 
Het draait bij creatieproces helemaal niet om of iets mooi wordt. Dat oordeel doet er niet toe. Het gaat erom dat je iets maakt. En als datgene wat je maakt je inzicht kan geven over jouw gevoelens, gedachten, gedrag of relaties, dan is dat heel mooi meegenomen.
 
Vaak ontdek je in de manier waarop je werkt aan een kunstwerk, dat je zo ook te werk gaat in het dagelijks leven: op school, in sociale situaties, op je werk of in je relatie.
 
Elk werk vertelt jou een verhaal. Het werk in je opnemen, er op een afstand naar kijken helpt je om het verhaal te zien, te voelen.
 
Soms confronteert dat verhaal je met je oordelen tegen, je ongeduld of je onzekerheid. Maar het maakt wel veel duidelijk, waardoor je dingen kunt gaan veranderen in je dagelijkse leven.
Gelukkig levert kunstzinnige bezig zijn je ook vaak hele fijne gevoelens op. Als je een kunstwerk hebt afgemaakt, heb je iets concreets en tastbaars om trots op te zijn.
 
Een creatieproces blijft namelijk altijd een individueel proces: ieder gaat zijn eigen weg, leert zijn eigen lessen en ontwikkelt zichzelf op zijn of haar unieke wijze. Soms krijgt kunst daar een plekje in.

Wat klanten zeggen...

Ik ben dit traject gestart met het gevoel dat mijn vlammetje was uitgedoofd, alles was grijs, geen kleur meer in mijn leven. Ik wist niet meer wie ik was, vroeg me af of ik wel talenten had en of ik ooit wel mijn vlammetje zou terugvinden.
We zijn samen aan een creatieve reis begonnen. Ik wist niet goed waar het mij naartoe zou leiden maar ik wist wel dat ik goed zat en had alle vertrouwen in jou als gids. Via het schilderen heb ik een echte evolutie doorgemaakt van het leren loslaten van het mentale, het durven ‘niet perfect’ zijn en te luisteren naar mijn ware zelf. Wat tot uiting kwam in onze sessies en op doek werkte ook verder in mijn dagdaglijks leven. Nu aan het einde van mijn traject zie ik weer kleur, voel ik me dichter bij mijn essentie, ben ik weer geconnecteerd met mijn hart en durf ik weer dromen. Bedankt Linda voor deze ongelofelijke reis.'
#starterstraject
Linda, nog nooit zo snel de helft van mijn tafel leeg gemaakt... Jouw boek, mijn atlaskaart,mijn schriftje liggen daar sinds donderdag en al elke dag, meerdere keren per dag er tijd voor gemaakt....nu bezig met een creatieve G-draai te geven aan jouw opdracht... Het blijft een superleuke opdracht....
#Jouw belevingswereld in beeld en kleur
Linda neemt je mee op een creatieve en spirituele ontdekkingsreis. Via duidelijke denk- en voeloefeningen kom je tot inzichten over het leven en begeleidt ze je om deze inzichten op een creatieve manier in beeld te brengen. Met duidelijke tips helpt ze je om je gedachten en gevoelens te vertalen naar beelden. Het resultaat is een ongelooflijk boeiend traject met als resultaat een fantastisch spiritueel en creatief groeiproces. Het einde van het eerste traject vraagt zonder twijfel om een vervolg.
Eva
#starterstraject herontdek je creativiteit
Niet alleen het schilderen - wat al fijn is op zich - maar zeker ook de inzichten die je mee naar huis neemt! Linda begeleidt vanuit haar warm-menselijke intuïtie. Fantastische madame!
Rita
#coaching
Je beseft zelf niet hoe creatief je bent. Gelukkig is er dan... Linda
An
#coaching