Je kracht vinden in de rust voor de actie

Ik volg al een tijdje adem/stem sessies.

Nee, ik heb niet de ambitie om zangeres te worden. Ik voelde dat ik wel wat tips nodig had in verband met mijn ademhaling.

Al van bij de eerste sessie werd het me snel duidelijk dat de oefeningen me veel meer inzichten zouden opleveren dan alleen een betere ademhaling.

Het belangrijkste inzicht deel ik graag met jullie: je kracht vinden in de rust voor de actie.

Ik leerde voelen dat als ik mezelf rustig maak door een diepe ademhaling en ik vanuit die rust begin te zingen dat ik dan zelfs de hoogste noten kan halen.

Vanuit die rust voel ik ook daadwerkelijk de kracht zich vastzetten in heel mijn lichaam, dan sta ik als een blok stevig gegrond.

Dit inzicht implementeren in mijn dagelijkse routine was dan de volgende stap.

Uiteraard wist ik al dat rust essentieel is voor mijn welzijn- voor de Human design -kenners  ik ben een projector- , mijn welbevinden.  Rust helpt mij om stress te verminderen, mijn focus te verbeteren, mijn  creativiteit te stimuleren en mijn  energie te herstellen. Rust is dus niet alleen een pauze van de actie, maar ook een voorbereiding op de actie.

Naast bewust ademen deel ik graag nog enkele andere tips die mij helpen:

Er zijn verschillende manieren om rust te vinden in jezelf en in je leven. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen:

  • Dutjes doen overdag mag. Ik leg me geregeld languit op de zetel om mezelf te resetten.
  • Voel ik dat ik te veel in mijn hoofd zit, wandelschoenen aan en hup – de natuur in.
  • Ik focus op het proces en niet op het resultaat. Geniet van wat je doet, zonder veel belang te hechten aan het resultaat. Zo voorkom je teleurstellingen en frustraties. Je creëert op die manier veel meer voldoening en plezier.
  • Wees onbereikbaar om beschikbaar te zijn. Mijn gsm staat altijd op stil. Geen belletjes, biepjes, trillingen…. Ik vermijd alle onnodige prikkels.
  • Trouw blijven aan jezelf, aan jouw waarden en grenzen.  Niet altijd gemakkelijk, ik weet het . Het is echter zooooooo belangrijk om je eigen pad te lopen en je niet te laten beïnvloeden door wat anderen van je verwachten of vinden. Het is dé manier om zelfvertrouwen, zelfrespect te ontwikkelen en uit te stralen.

Gun jezelf rust, uit rust komt de kracht. Neem eens de tijd om bewust momenten van kalmte en stilte te zoeken. Wanneer we rust nemen, krijgen we zowel fysiek, mentaal als spiritueel de kans om op te laden en te vernieuwen.

Uit deze rust komt kracht voort: de energie om weer verder te gaan en uitdagingen met hernieuwde energie en helderheid tegemoet te treden.

Liefs, Linda